воскресенье, 24 ноября 2019 г.

Цікаві факти про дуб.
  Жолуді дуба є горіхами. Багато видів дуба відносяться до вічнозелених дерев. 
В Австралії неможливо зустріти дуб, просто тому що там його і немає. 
Квітки дуба бувають чоловічими та жіночими.
 В Європі зростає близько 20 видів дубів.
 Для виготовлення пляшкових пробок використовується – Дуб корковий. Зростає цей дуб в Іспанії, Франції, Алжирі і на Чорноморському узбережжі Кавказу. 
Дуб кам’яний дає солодкі жолуді, які можна вживати в їжу (цей дуб росте в Італії). У багатьох країнах Америки, індіанці вживали жолуді в якості їжі Жолуді дуба використовуються як корм худобі. Трюфелі (найдорожчі гриби) ростуть під дубами.
 Кора дуба має лікарські властивості. Дуб плодоносить (дає жолуді ) у віці від 20 до 50 років. Молоді жолуді, листя містять дубильні кислоти, які викликають токсичні ефекти у великої рогатої худоби. Дубильна кислота може викликати утворення виразок у шлунку, пошкодження нирок. dovidka.biz.ua Деревина дуба використовується у виробництві кораблів, меблів, підлогових покриттів. Дуб також використовується у виробництві бочок для зберігання винограду, віскі, бренді та інших спиртних напоїв. Дуб додає особливий аромат цим напоям. Дуб є національною рослиною багатьох країн, включаючи США, Англію, Францію, Німеччину, Латвію, Польщу та Сербію. Він символізує силу і витривалість. Більшість видів дубів живуть більше 200 років. Є деякі види дуба, які живуть до і більше тисячі років. 1300 річний дуб знаходиться в Україні На Волині є урочище Юзефін (Рівненська область), де зростає дуб віком понад 1300 років! Загалом в Україні взято на облік 3 295 унікальних дерев віком понад сто років. При висоті 20 метрів обхват стовбура дуба – понад 8 метрів, тому обняти його можуть тільки п’ятеро людей. 



Джерелоhttps://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-dub/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Цікаві факти про ромашку  лікарську . Відомі 25 видів ромашок (деякі види повністю знищені, наприклад в Центральній Африці через забобон...